Política

L'alcalde de Vilafranca del Penedès creu que la moció de censura portarà la ciutat a una "via morta"

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero (PSC), nomenat fa poc més d'una setmana, creu que la moció de censura que li interposarà aquest dimarts CiU amb els vots favorables de la CUP i ERC no garantirà "més estabilitat" a la ciutat sinó que la portarà "a una via morta i a fer un pas enrere". Romero dubta de la capacitat de Pere Regull (CiU) per liderar un govern de diàleg amb la resta de grups del consistori, amb la ciutadania i amb altres administracions pel seu "tarannà frontista" que, per Romero, ha impedit establir ponts de diàleg fluids amb l'equip de govern durant sis anys d'oposició. Francisco Romero insisteix en la seva voluntat de mà estesa i d'acord per garantir l'avanç de Vilafranca.

"Em veig capaç d'encapçalar un govern amb prou suports en la nova etapa que s'enceta a l'Ajuntament", ha sentenciat Romero, que ha contraposat el seu objectiu d'estabilitat per a la nova etapa que tot just s'enceta a l'opció de la moció de censura que promou CiU amb el suport de la CUP i ERC. Segons Romero, l'opció de la moció de censura que impulsa Pere Regull té com a principal valedor la CUP, una força política que afirma que "només garanteix canvis de cadires però en cap cas l'estabilitat que necessita l'acció del govern per encarar els reptes de la crisi econòmica".

Romero també ha alertat que la mateixa CUP està en contra de bona part de les prioritats plantejades per ERC com els ajuts per a l'adquisició de llibres de text, o la implantació de la xarxa wi-fi, entre d'altres. Per tant, per l'alcalde, sense garanties d'estabilitat i sense acord en les mínimes prioritats, la moció de censura "aspira només a desbancar el PSC i poca cosa més".

Analitzen les propostes d'ERC
L'alcalde ha explicat que ja està treballant amb la resta de regidors i regidores del govern les prioritats anunciades dissabte pel regidor d'ERC Pep Quelart. En aquest sentit, Francisco Romero ha encarregat als regidors de l'equip de govern que analitzin totes les propostes de prioritats plantejades en l'assemblea d'ERC per si poden ser incorporades a l'acció de govern. Romero ha assenyalat que en bona part d'elles el govern ja hi està treballant i d'altres es poden incorporar perfectament a l'acció de govern.

L'alcalde ha afirmat també que es reunirà els propers dies amb tots els grups municipals per negociar les prioritats del nou govern de la ciutat i el nou cartipàs municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.