Política

ERC admet contactes amb Mònica Sabata però nega que li hagin ofert ser cap de llista per a les europees

La direcció d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha mantingut contactes amb la portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Mònica Sabata, de cara a les eleccions europees però assegura que en cap cas se li ha ofert anar de cap de llista. Així ho ha puntualitzat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) president de la formació, Joan Puigcercós, el qual ha explicat que el partit manté contactes amb altres persones per configurar la seva candidatura per tal d'implicar "el màxim de persones i entitats significatives del país". ERC vol tancar aquesta qüestió en els pròxims dies després que Artur Mas designés Ramon Tremosa com a cap de llista de la federació nacionalista CiU.

Mònica Sabata havia de donar una resposta immediata a la proposta rebuda la setmana passada. Un membre de la direcció del partit li va oferir ser la candidata per a les eleccions de l'1 de juny i li va garantir que se li permetria continuar com a independent, una condició sine qua non per e ella, ja que fa anys que treballa en ONG i plataformes socials i, actualment, és la portaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD). 

Entre els altres candidats a encapçalar la llista, hi hauria l'actual secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, que repetiria com a candidat, o altres personalitats provinents del món associatiu i de la cultura, com l'historiador Oriol Junqueras, que també és regidor d'ERC a Sant Vicenç dels Horts.

El debat ha esclatat aquesta setmana amb la designació de Ramon Tremosa com a cap de llista de CiU a les eleccions europees. Tot i que posteriorment s'ha sabut que Tremosa va militar a CDC durant 17 anys, actualment apareix com una figura independent i crítica amb algunes decisions del mateix Artur Mas, especialment la de pactar l'Estatut  amb Rodríguez Zapatero. Un sector d'ERC també voldria tenir un candidat independent per a les europees, i per això li ha arribat l'oferta a Sabata. Tanmateix, la reacció oficial de Puigcercós avui, en conèixer-se la notícia, ha estat advertir que "encara no és hora de parlar de noms".

De fet, ERC està immersa en un procés per escollir els seus socis per concórrer a les eleccions. Com que CiU no ha acceptat l'oferta de fer una gran coalició catalans, ara els republicans esperen poder crear el seu propi front amb altres formacions nacionalistes de l'Estat, i ha arribat a obrir negociacions amb Coalició Canària, ja que el BNG s'inclina, per repetir l'aliança amb CiU i el PNB (Galeuscat) i Eusko Alkartasuna i Aralar han indicat que no prendran cap decisió fins que passin les eleccions basques, l'1 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.