Política

Sabata desestima presentar-se a les eleccions europees per ERC

La portaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD), Mònica Sabata, ha rebutjat l'oferta d'ERC per ser la cap de llista dels republicans en les eleccions europees, segons ha anunciat ella mateixa aquest divendres a la nit.

"Sense ànims de donar carabasses a ningú i agraint l'oferta, crec que amb els anys m'he guanyat la imatge i un perfil d'independent, perquè no he militat mai en cap partit, i crec que ara per ara el meu paper ha de continuar estant amb les ONG, amb la societat civil i en plataformes com la PDD", ha explicat a l'AVUI.cat.

Tanmateix, no descarta que "algun dia" pugui tenir "algun tipus de relació" amb ERC.

La confirmació de la negativa de Sabata ha arribat després d'un llarg dia d'especulacions en què ERC ha llançat, al migdia, el missatge que la portaveu de la PDD només havia estat "sondejada", de la mateixa manera que s'havia fet amb altres persones.

Tot i que tenien la resposta de Sabata des de la una del migdia, el partit ha volgut mantenir la incògnita i ha intentat anar rebaixant el protagonisme en l'afer de la integrant més popular del sector oficialista de la plataforma que ha convocat les grans mobilitzacions sobiranistes dels últims anys.

Diverses fonts republicanes han indicat que era massa aviat per parlar de noms, i fonts consultades per l'Agència Catalana de Notícies (ACN) han arribat a negar que la proposta feta a Sabata fos per encapçalar la llista. Tanmateix, la maniobra es presentava amb el mateix esquema aplicat per CiU per triar l'economista Ramon Tremosa, exmilitant de CDC i crític amb Artur Mas pel pacte que va fer el 2006 amb Rodríguez Zapatero per aprovar un Estatut retallat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.