Política

UPiD afirma que ha incorporat persones de C's, del PP, del PSC, del PSUC, d'ICV i de CiU

Ángel Manuel Hernández, coordinador d'UPiD a Catalunya, ha assegurat aquest divendres que el seu partit ha incorporat a Catalunya exmilitants de Ciutadans, del PP, del PSC, de CiU, del PSUC i d'ICV. Hernández ha afegit que "hi ha exregidors i el problema d'alguns és que per poder anar a UPiD han de deixar primer la regidoria que tenen".

El coordinador de Unió Progrés i Democràcia, el partit de Rosa Díez, ha remarcat que l'objectiu és "superar a Ciutadans" i, en la mateixa compareixença, el candidat del partit a les eleccions europees, Francisco Sosa Wagner, s'ha mostrat convençut que aconseguiran aquest repte. "És probable que l'entorn de ciutadans voti UPiD perquè aquest partit s'ha consolidat a nivell nacional [espanyol]", ha declarat Sosa. El candidat ha confessat que confien a aconseguir entre quatre i sis diputats en els comicis europeus i ha afegit que "ja no és possible ni està previst pactar amb Ciutadans per anar junts a aquestes eleccions".

Pel que fa a la la declaració del candidat de Ciutadans a les europees, José Manuel Villegas, que va dir que C's no podria pactar amb Rosa Díez perquè la diputada va governar amb el PNB a Euskadi fa anys, Sosa ha explicat que "això ja ho sabia tothom", de la mateixa manera que tothom sap que "Villegas va estar en governs socialistes".

El portaveu d'UPiD a Catalunya, Juan Peran, ha titllat de "desafortunades" les declaracions de Villegas i ha ressaltat que Ciutadans "va de baixa" electoralment. "El projecte d'UPiD té més recorregut i Ciutadans fa tot el que pot per sortir a la premsa", ha remarcat.

Sobre la reclamació de la presència oficial del català a Europa, Sosa ha confessat que serà difícil incloure'l a les institucions europees i que actualment s'està defensant el contrari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.