Política

CiU vol que Blanco comparegui al Parlament per parlar del futur dels aeroports catalans

Aeroports

El portaveu d'Infraestructures de CiU al Parlament, Josep Rull, ha demanat que el nou ministre de Foment, José Blanco, comparegui al Parlament i expressi la seva posició vers el futur dels aeroports catalans. El convergent considera que la Llei d'aeroports plantejada pel Govern "no té cap sentit" si no es traspassen a els aeroports de Girona, Reus i Sabadell i si "no s'aconsegueix que les reivindicacions d'institucions i societat civil catalanes de tenir una posició majoritària i determinant al futur ens gestor del Prat es facin realitat". Rull considera necessari conèixer quina és la posició del nou ministre "tenint en compte l'actitud contradictòria del govern espanyol respecte els aeroports catalans".

Josep Rull ha entrat al registre del Parlament una bateria de sol·licituds de compareixença al Parlament relacionades amb el projecte de Llei d'aeroports i heliports. En total n'ha demanat divuit entre les quals destaca la del nou ministre de Foment, segons ha informat CiU en una nota de premsa. A més, el diputat ha demanat la compareixença de representants de Vueling-Clickair i de Spanair, les dues companyies que han expressat la seva intenció de tenir l'aeroport de Barcelona com aeroport de referència en les seves operacions, així com de representants de Ryanair, principal operador de l'aeroport de Reus.

CiU considera que cal recordar que les darreres informacions indiquen que amb els nous estatuts de la societat filial d'AENA (EGAESA) "es tanca definitivament la porta a la participació de les institucions i organismes públics i privats del territori (Generalitat, Ajuntaments, Cambres de Comerç, etc), en la gestió de l'Aeroport del Prat perquè el 100% del capital de les societats mercantils que podrien gestionar els aeroports pertanyerà íntegrament a EGAESA". A més, CiU diu que "el govern espanyol ha reiterat aquesta setmana que no té intenció de desclassificar i traspassar els aeroports de Reus, Girona i Sabadell". Per això, Josep Rull considera que també cal conèixer en aquests moments quina és l'opinió d'alguns dels participants de l'Acte de l'IESE com són Andreu Mas-Colell, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona (UB) i Germà Bel, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona (UB), així com les Cambres de Comerç, Foment del Treball Nacional, el RACC i l'Associació Catalana de Professionals entre d'altres.

Tots ells van protagonitzar un "clam empresarial" (136 entitats) per una gestió individualitzada de l'aeroport de El Prat que "sembla que el govern espanyol no està disposat a escoltar". Rull també ha demanat la compareixença de representants de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), del Col·legi Oficial d'Enginyers Aeronàutics, de Barcelona Aeronàutica i de l'Espai (BAIE), del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, de Foment del Treball Nacional, del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), de l'Associació Catalana de Professionals, de FemCat. Fundació Privada d'Empresaris, de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC), de la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT) i d'Abertis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona