Política

Blanco prepara la seva visita a Catalunya amb l’objectiu de donar-li la màxima rellevància

Política

El nou ministre de Foment, José Blanco, està preparant l’agenda de la seva visita a Catalunya per donar-li el màxim relleu polític i institucional, amb l’objectiu de girar full respecte a l’etapa de desencontres amb el govern català protagonitzats per Magdalena Álvarez. De fet, serà el primer acte fora de Madrid que realitzarà el titular de Foment després d’assumir la cartera el dia 7 d’abril. Foment està coordinant amb el govern català la data més adient perquè el ministre es traslladi a Barcelona. La previsió inicial apunta al dijous 23 d’abril, diada de Sant Jordi.

La presència de Blanco a Catalunya inclourà entrevistes amb el president de la Generalitat, José Montilla, i amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, així com un seguit de visites a les principals infraestructures que actualment estan en marxa, segons van confirmar ahir fonts del ministeri.

Visita a la T-1
El ministre té intenció d’assistir a la posada en marxa d’una tuneladora de l’AVE i, alhora, vol conèixer els treballs de la T-1, la nova terminal de l’aeroport del Prat. Ahir mateix, Blanco i Nadal van posar-se en contacte telefònic per preparar la visita a partir de la data oficiosa del 23 d’abril, si bé des del ministeri s’insistia que tot dependrà de l’agenda parlamentària de Blanco, ja que és possible que aquell dijous hi hagi alguna votació complexa al Congrés que hi faci necessària la presència de tots els diputats del PSOE.

Des de Barcelona, a més, es destacava ahir que aquesta data coincidiria amb la celebració a Barcelona de Sant Jordi, la qual cosa podria obligar a reconsiderar el calendari. No obstant això, tampoc seria el primer cop que un membre del govern espanyol participa en els habituals actes institucionals. El 2007 va ser la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega qui es va passejar amb Montilla per les populars parades de llibres de les Rambles.

En tot cas, la visita de Blanco a Barcelona es produirà una setmana després de la primera reunió institucional que se celebrarà al ministeri amb un dirigent territorial. Demà dimecres Blanco rebrà la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, per abordar les principals infraestructures pendents. Foment té previst anticipar-li el nou pla de Rodalies, que fa dos anys Zapatero va xifrar en 5.000 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona