Política

TeleZP punxa a Catalunya

Ni va ser profeta a Catalunya ni tampoc a Euskadi. Les prèdiques de José Luis Rodríguez Zapatero dilluns a la nit a Tengo una pregunta para usted no van mobilitzar ni l’audiència catalana ni la basca, que van respondre molt per sota de l’expectació que va generar la presència a TVE del president del govern espanyol. Així, si la mitjana estatal de quota de pantalla (share) va ser del 30,5 per cent, que equival a 6,4 milions d’espectadors, a Catalunya Zapatero es va haver de conformar amb només el 17% de quota de pantalla. En aquells moments de la nit triomfava l’opció de CSI (23,3%), que oferia Tele-5, i a TV3, a mitges, Crackòvia i Ventdelplà (21,5%).

També en el cas dels bascos els va engrescar més el reality show d’ETB El conquistador del fin del mundo (21,9%), que mesura la capacitat de supervivència dels seus protagonistes, o seguir les aventures de l’equip d’investigadors i forenses que emet els dilluns a la nit Tele-5 (21,6%). Tot i així, Zapatero a Euskadi va superar l’audiència catalana, ja que va aconseguir arrossegar una quota de pantalla del 21,5%.

Argumentari après
El cap de l’executiu espanyol es va presentar davant els seus inquisidors relativament relaxat i amb la lliçó apresa. Tant és així que defugia el contingut de les preguntes més punyents i es limitava a recitar de memòria l’argumentari que els dies anteriors havia assajat amb els seus assessors a la Moncloa. I això es va fer molt evident quan responia a qüestions de ciutadans angoixats per la crisi econòmica i l’atur, però també quan va haver d’enfrontar-se a un ciutadà que li retreia que volgués presentar-se davant el món com un pacifista, mentre des d’Espanya es permet la venda d’armes a zones en conflicte. Concretament, li va treure el cas d’Israel.

El minut més amable, i també el més seguit, va ser quan una noia de Madrid, afectada per la síndrome de Down, li va demanar si l’administració de l’Estat compleix les quotes destinades a treballadors que pateixen algun tipus de discapacitat.

Izaskun Buelta va protagonitzar el que en televisió s’anomena el minut d’or amb una quota de pantalla del 35,3% i un seguiment de 7,7 milions de persones. Izaskun va complir el seu objectiu, deixar-li el seu currículum a Zapatero. I el president espanyol se’n va anar “satisfet” de la seva intervenció, segons subratllaven ahir els seus assessors. “El ciutadà es queda amb la percepció que dóna la cara”, concloïen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.