Política

Vidal-Quadras serà el candidat del PPC el 7-J

El comitè executiu del PP acordarà el proper dilluns que l’eurodiputat i vicepresident primer del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, torni a ser el candidat dels populars a Catalunya a les eleccions europees del 7 de juny, de la mateixa manera que ho va ser ara fa cinc anys en les eleccions europees de 2004.

Vidal-Quadras va ser el quart a la llista del PP a les darreres eleccions europees, però en aquella ocasió es va presentar per Madrid. El representant del PP català va ser Salvador Sanz, que anava de número 25 de la candidatura i no va sortir elegit.

L’expresident del partit anirà entre els deu primers i, per voluntat de la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, només hi haurà un segon representant català de pes si el líder del partit, Mariano Rajoy, s’avé a situar-lo en els vint primers llocs amb opcions de sortir.

La presidenta dels populars catalans, que ja va avançar al gener que comptava amb Vidal-Quadras per a aquests comicis, ha intentat situar en les últimes setmanes algun dirigent més d’origen català de la seva confiança, com ara dues dones que han tingut responsabilitats a Catalunya o fins i tot l’excap de llista del PP per Barcelona a les eleccions municipals de 1999 i ara conseller de Cultura de Madrid, Santiago Fisas.

En tractar-se d’una llista estatal, sense circumscripció pròpia, Sánchez-Camacho ha decidit endarrerir la renovació que vol promoure dins del partit i apostar per un valor segur com és l’expresident del partit per a la tasca que ha desenvolupat a Brussel·les i pel carisma que encara conserva entre la militància. El seu activisme contra la normalització del català també pot ajudar a desactivar formacions com Ciutadans o UPyD de Rosa Díez. Sánchez-Camacho, que manté una relació correcta amb Vidal-Quadras, l’ha elogiat en les darreres setmanes i dilluns assenyalava que havia defensat millor els interessos de Catalunya que els fins ara eurodiputats del PSC Raimon Obiols i Maria Badia.

Gira des del gener
Tot i que encara no és candidat, Vidal-Quadras porta des del mes de gener pentinant el territori per motivar l’electorat conservador en unes eleccions considerades de segona fila. L’eurodiputat aprofita els divendres i els dissabtes per visitar diferents punts del país i ja s’ha reunit amb militants i empresaris a Cambrils, Tarragona, Girona o Lleida. Precisament en aquesta ciutat va participar amb la presidenta popular en el sopar de Nadal del partit. No ha estat l’únic lloc on han compartit faristol; al febrer ho van fer a Sant Vicenç dels Horts en el primer míting de precampanya. Aquest cap de setmana van tornar a coincidir a Alpicat en una fira agrícola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.