Política

Alejo Vidal-Quadras creu que no cal perdre més temps amb la "bestiesa" del català

El candidat popular diu que "és impossible" que el català s'arribi a parlar a l'Eurocambra. Creu que aquests debats són "irrellevants" i que "enganyen" els catalans

El candidat del PP català a les eleccions europees, Alejo Vidal-Quadras, ha demanat "no perdre el temps" amb la "bestiesa" que es parli català al Parlament europeu. El motiu, ha assegurat, és que "és impossible" que aquesta llengua sigui oficial i que, per tant, el debat és "inútil".

Vidal-Quadras s'ha referit, així, a la polèmica sobre la presència del català al Parlament europeu. És un dels assumptes habituals de debat entre els candidats catalans a les europees, que demà dijous a mitjanit comencen la campanya. Contra la posició de tots els seus adversaris catalans, ha titllat d'"irrellevant" aquest debat.

Vidal-Quadras ha argumentat que "perquè la gent tingui més oportunitat de tenir feina, una millor formació, més protecció social, per aconseguir millors infraestructures o més prestigi en el món, que es parli català al Parlament europeu no influeix per a res".

"De què serveix perdre el temps en coses inútils i impossibles? Això és enganyar els catalans", ha afegit Vidal-Quadras, que ha destacat que ell, per contra, es preocupa perquè prosperi la interconnexió elèctrica amb França, pel corredor ferroviari de mercaderies o pel Canal Segarra Garrigues.

El candidat del PP català, que es presenta en quart lloc de la llista única, ha afegit que "no perdo el temps amb aquesta bestiesa. A mi què m'importa que es parli català al Parlament europeu si s'hi parlen 23 llengües i això és un fet banal, que no ens donarà res?".

A més, afirma que si s'afegís el català a la llista de llengües oficials també s'hauria de fer amb el "basc i el gallec i fins i tot amb el "romaní". Així, ha recordat que els catalans ja tenen l'oportunitat d'escriure cartes en català a les institucions europees i ser respostos en aquesta mateixa llengua i que els documents més importants de la UE s'editen també en català.

Malgrat estar contra el fet que el català sigui oficial a l'Eurocambra, ha remarcat que ell vetlla des del Parlament Europeu perquè Catalunya tingui la imatge d'una regió dinàmica a Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
ESTATS UNITS

Els líders aliats defensen el “camí irreversible” d’Ucraïna cap a l’OTAN

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona