Política

De Cospedal diu a CiU que mantindran el recurs a l'Estatut per "coherència"

La secretària general del PP assegura que hi ha "límits" que no creuaran per pactar amb la federació nacionalista

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha respost a la petició de CiU de retirar el recurs contra l'Estatut per recuperar el pacte entre els dos partits que hi ha "límits" que no es poden creuar. La líder popular ha assegurat que per "coherència" el PP no retirarà el recurs d'inconstitucionalitat de l'Estatut davant el Tribunal Constitucional.

"Esperarem a veure què diu la sentència del TC. No modificarem la nostra postura perquè creiem que determinats articles de l'Estatut no són constitucionals", ha dit la dirigent popular en declaracions a RAC 1.

De Cospedal ha afirmat que en política ser coherent hauria de ser un valor i per això ha defensat que ha d'aplicar el que un pensa, encara que "alguns facin de la incoherència una forma natural de fer política", ha afegit.

De Cospedal ha assenyalat que el PP sempre ha cregut en una qüestions "tan importants" com la defensa de les dues llengües oficial a Catalunya i les relacions "en plena igualtat" entre l'Estat i les comunitats autònomes, i que aquests àmbit han de tenir un "reflex fidel" en l'Estatut.

Per De Cospedal, mantenir el recurs no comportarà que perdin vots, perquè "la coherència, quan s'exergeix amb responsabilitat, sentit comú i prudència, sempre dóna bons resultats".

Sobre la possibilitat de que el PP pugui pacta a Catalunya amb CiU, la dirigent popular ha explicat que estan oberts a parlar amb tots els partits polítics, però que hi ha "límits" que no creuaran, com la sobirania i l'ordenament territorial de l'Estat.

"A partir d'aquí podem parlar de moltes coses amb CiU, com hem fet en un altre àmbit totalment diferent i per motius diferents amb el PSE al País Basc", ha dit.

Ha insistit en què Catalunya és una part "essencial" de l'Estat, per la qual cosa ha defensat que el seu partit ha d'estar present entre els catalans sense que això es prengui com una "ofensiva".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.