Política

Ridao, "convençut" que CiU acceptaria l'oferta de Sánchez-Camacho per governar

CiU torna a exigir al PP que retiri el recurs abans d'anunciar un gir catalanista

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, s'ha mostrat sorprès davant la resposta de CiU a la demanda de la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, de moderar les seves tesis sobiranistes per aconseguir el seu suport amb vista a les eleccions del 2010. "Estem convençuts que si CiU depèn dels vots del PP per governar, pactarà", ha afegit.

Ridao ha preguntat a CiU quina serà la condició que posaran als populars un cop es conegui la sentència del Tribunal Constitucional. "Cap", ha dit.

CiU torna a exigir al PP que retiri el recurs
El president de CiU, Artur Mas, i el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, han coincidit avui a reclamar al PP que retiri "com més aviat millor" el seu recurs contra l'Estatut català abans d'oferir futures aliances o d'anunciar un "suposat" gir catalanista en la seva estratègia política.

Després de la reunió de la direcció de Convergència, Mas ha exigit al PP que passi "de les paraules als fets" i, com a "prova del cotó" del seu anunciat canvi de sensibilitat cap a Catalunya, li ha demanat que faci aquest gest tan "fàcil".

ICV afirma que no és estrany un eventual pacte CiU-PP

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat avui que no és estrany que CIU i PP puguin pactar després de les eleccions autonòmiques, perquè són "dretes complementàries" que ja es van entendre fa anys. "Ja s'han entès en el passat, i poden tornar a entendre's en el futur", ha dit en roda de premsa, destacant que iniciatives liberals com la reducció d'impostos a qui més té i la flexibilització del mercat de treball són propostes "que poden unir" ambdues formacions en el Congrés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.