Política

Montilla adverteix que cal preocupar-se no només pel català a Europa sinó també per quins temes es parlen

El president de la Generalitat, José Montilla, ha advertit aquest dimecres a Brussel·les que a Catalunya no només li hauria de preocupar si el català es pot utilitzar o no a les institucions europees sinó el contingut del qual es parla.

"A mi em preocupa que es pugui parlar en català, que hi hagi una normalització i una utilització del català, però també he de dir que ens hem de preocupar també dels temes de què volem parlar", ha defensat Montilla després de reunir-se amb el director de Política d'Ocupació, Estratègia de Lisboa i Relacions Internacionals de la Comissió Europea, Xavier Prats.

Montilla ha alertat que "segurament la impressió que s'emporten alguns no catalans és que l'únic que preocupa Catalunya és si es podrà parlar en català o no, però no dels temes dels quals volem parlar".

Montilla, i la delegada del govern davant la Unió Europea, Anna Terrón, han ofert un dinar de treball als directors de la Comissió Europea Xavier Prats, Lluís Riera i Octavi Quintana, al seu portaveu Amadeu Altafaj i al director de la representació de l'executiu comunitari a Barcelona, Manel Camós. En la reunió també hi ha participat els europarlamentaris del PSC Raimon Obiols, Maria Badia i Martí Grau, el de CiU, Ignasi Guardans, i el d'ICV, Raül Romeva, i el portaveu de l'Eurocambra, Jaume Duch.

Montilla oferirà aquest dimecres al vespre la tradicional recepció d'Any Nou als catalans a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.