Política

El PSOE torna a reivindicar el català a Europa a les portes del 7-J

Poques setmanes després que es publiqués l’estudi d’Horitzó Europa que denuncia que el govern espanyol incompleix els acords per garantir l’ús de les llengües cooficials al Parlament Europeu i que el president de la cambra, Hans-Gert Pöttering, instés els partits catalans a convèncer primer l’executiu central, el PSOE ha mogut fitxa.

El secretari d’Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, va avançar ahir que, després de les eleccions europees del 7 de juny, el govern espanyol tornarà a demanar formalment que, a més del castellà, es permeti intervenir en català, gallec i euskera a l’Eurocambra. López Garrido va defensar la mesura perquè no tindria cap cost per a l’Eurocambra, perquè el govern espanyol assumiria les despeses de traducció. El dirigent socialista també va anunciar després de reunir-se amb el president José Montilla al Palau de la Generalitat que en les pròximes setmanes el govern espanyol arribarà a un acord amb el Tribunal de Justícia de la UE perquè els ciutadans puguin dirigir-se a aquesta institució també en les esmentades llengües.

El secretari d’Estat per a la UE va culpabilitzar l’eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras d’impedir l’ús del català a Brussel·les en aquesta legislatura votant en contra de la iniciativa a la mesa del Parlament i va replicar el president de la cambra que l’ús de les llengües cooficials al Parlament Europeu depèn únicament de la voluntat d’aquesta cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona
política

Simó recusa quatre jutges del Suprem en la seva inhabilitació

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter