Política

Raül Romeva es presenta com l'unica veu catalana i d'esquerres present a Europa

ICV ha ratificat Raül Romeva com a candidat a les eleccions europees amb un 97,6% de vots a favor. El vot en blanc ha superat el 2%, el nul s'ha situat en el 0,1% i els vots en contra han estat el 0,4%. Les eleccions primàries que la formació ha celebrat aquesta setmana han tingut un seguiment del 32,5%.

El diputat i portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha destacat la joventut i experiència de Romeva, que té 38 anys i és eurodiputat des del 2004. "És el millor candidat i ha estat elegit de la millor manera, amb unes eleccions primàries", ha subratllat. Romeva ha manifestat que els dos temes que han de marcar el debat a Europa són la crisi econòmica i el medi ambient. Ha expressat la seva preocupació per la "tendència dretana" que s'està implantant al Parlament europeu, "valors que crèiem ja superats". S'ha presentat com "l'única veu catalana d'esquerres present a Europa", "capaç de donar veu a sensibilitats que no són presents ara".

Preguntat sobre el finançament català, Herrera ha lamentat que el Govern espanyol "vagi canviant el full de ruta". "Falta rigor i paraula", ha sentenciat, al que ha afegit que "Zapatero ha interpretat el resultat de les eleccions generals com si fos un xec en blanc".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.