Política

El PP frega la majoria absoluta a Galícia

El PP hauria tornat a guanyar les eleccions gallegues i podria obtenir la majoria absoluta de la cambra, segons el sondeig de les televisions públiques. Alberto Núñez Feijóo obtindria entre 36 i 38 escons. Per la seva banda, el PSdG d'Emilio Pérez Touriño obtindria entre 25 i 27 escons, i el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) d'Anxo Quintana baixaria una mica i es quedaria amb un grup d'entre 11 i 13 diputats. En total, el Parlament de Galícia té 75 diputats i la majoria absoluta està situada als 38 escons.

En les darreres eleccions, celebrades el 2005, el PP va obtenir 37 escons, de manera que va quedar a només un de la majoria absoluta. Per contra, els socialistes van obtenir 25 diputats i el BNG en va aconseguir 13, de manera que socialistes i nacionalistes van passar a dominar la cambra. Per primera vegada des del 1981, el PP va perdre el control de la cambra i va passar a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.