Política

Touriño dimiteix de la direcció del PSdG

El president en funcions de Galícia i secretari general del socialistes gallecs, Emilio Pérez Touriño, ha anunciat aquest dilluns al matí que dimiteix del seu càrrec dins el partit. "Assumeixo plenament el resultat de les eleccions", ha remarcat, i ha apostat perquè "s'obri una nova etapa dins el PSdG". "Tinc plena confiança en el partit" per fer realitat aquest canvi, ha remarcat el dirigent socialista gallec.

El PSdG ha perdut les eleccions, després de perdre un escó i quedar-se en 24 davant la victòria clara del PP d'Alberto Nuñez Feijóo, que ha aconseguit la majoria amb 34 escons. Touriño era secretari general del PSdG des del 1998,

Touriño, que ha explicat que aquest diumenge a la nit havia parlat amb José  Luis Rodriguez Zapatero, ha assegurat que es tracta d'una decisió ""personal i intransferible".

Touriño i Zapatero van abordar la derrota en una conversa que va tenir lloc a les acaballes de la nit electoral. Fonts del PSdeG apunten que en aquesta trucada el secretari general del partit el va convidar a abandonar les seves responsabilitats, tot i que aquest dilluns Touriño ha assegurat que l'executiva nacional del seu partit ha estat la primera en conèixer la seva decisió.

Segons ha explicat, Zapatero "li va expressar el seu suport, solidaritat i ànim" i ell "el pesar per no haver pogut culminar aquesta fase de canvi amb l'èxit que m'hauria agradat".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.