Política

La policia impedeix amb gasos lacrimògens l'accés dels anti-OTAN al centre d'Estrasburg

Estrasburg

Tercer dia d'incidents. Aquest dissabte al matí, la policia ha impedit l'accés de diversos centenars de manifestants anti-OTAN al centre d'Estrasburg, població on es desenvolupa la cimera del 60è aniversari de l'Aliança Atlàntica. Els agents els han repel·lit amb càrregues policials i gasos lacrimògens. L'incident ha acabat amb uns 25 detinguts

Els manifestants han intentat penetrar al centre de la ciutat des de diferents punts i dividint-se en grups, però cap ha tingut èxit. Diferents moviments antisistema han convocat per a aquest tarda, al final de la cimera, una gran manifestació al llarg del riu en la qual els organitzadors esperen l'assistència de desenes de milers de persones.

Els enfrontaments registrats aahir divendres als afores d'Estrasburg, per segon dia consecutiu, entre manifestants contra l'OTAN i policies i gendarmes francesos, es van saldar amb 300 manifestants detinguts i dos policies ferits lleus.

Uns 25.000 policies i forces antiavalots s'han desplegat aquests dies en les ciutats de Baden Baden i Kehl (Alemanya) i Estrasburg (França), on s'han donat cita des d'ahir els caps d'Estat i de govern dels 28 països membres de l'OTAN.

La circulació d'autobusos i tramvies està suspesa des de la primera hora d'aquest matí i per raons de seguretat a Estrasburg, que des d'ahir sembla una ciutat fantasma pel fet d'estar completament tancada i presa per la policia.

Mentrestant, els líders de l'Aliança Atlàntica continuen la seva reunió amb una agenda atapeïda que té com a principals qüestions la nova estratègia a l'Afganistan, escollir un nou secretari general i traçar les línes de futur per a l'organisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.