Política

El Carnisser de Mauthausen és mort

Quedava Aribert Heim, però ja no el podran caçar. La policia alemanya considera que hi ha "informacions serioses" que permeten afirmar que molt probablement el Carnisser de Mauthausen, també conegut com a Doctor Mort, va morir el 1992 en un petit hotel al costat del barri vell de la capital egípcia. Heim era metge i hi ha proves que va practicar tota mena de tortures i assassinats als presoners del camp de Mauthausen, justament el lloc on van anar a parar la major part dels cinc mil catalans deportats pel règim nazi. Està provat que Aribert Heim utilitzava injeccions letals que clavava al cor de les seves víctimes i efectuava disseccions a presoners vius sense cap mena d'anestèsia.

Aribert Heim havia nascut el 1914 en un petit poble austríac i va ser un militant actiu del nazisme abans i tot de l'annexió d'Àustria. El 1940 va ingressar a les Waffen-SS i va ser destinat al camp de concentració de Mauthausen. En acabar la guerra va recuperar la professió de metge fins que, assetjat per diversos investigadors, va fugir d'Alemanya sense deixar rastre.

Aquesta setmana la televisió alemanya ZDF i el diari The New York Times han fet pública una investigació que demostra que Heim va viure a Egipte, camuflat com un metge d'origen alemany convertit a l'Islam que era conegut com a Doctor Tarek. Els seus veïns, de fet, el recorden com un musulmà pietós que feia "una vida molt ordenada; amb exercici al matí, oració a la gran mesquita Al-Azhar i llargues sessions de lectura i escriptura assegut en el seu balancí".

Les autoritats alemanyes han confirmat que intentaran localitzar el cadàver d'Aribert Heim per fer les corresponents proves d'ADN. El Carnisser de Mauthausen era l'últim criminal de guerra de nacionalitat alemanya que encara es perseguia. La recerca continua, però, amb altres nazis fugats d'origen lituà, serbi i croat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA