Política

Corea del Nord desafia el món amb el llançament del polèmic coet

Corea del Nord ha llançat el seu coet i ha qualificat l'acció com un "èxit". De fet, l'agència estatal nord-coreana KCNA ha informat que ha entrat en òrbita nou minuts i dos segons després del seu llançament.

El règim comunista de Pyongyang ha apuntat que el coet "Unha-2" ha posat en òrbita el satèl·lit "Kwangmyongsong-2", com a part del desenvolupament del seu programa espacial.

Segons l'agència oficial nord-coreana, el satèl·lit orbitarà a 490 quilòmetres de distància de la terra en la seva màxima aproximació i a 1.426 quilòmetres en la més llunyana.

Així doncs, Corea del Nord ha complert les seves amenaces i aquesta matinada de diumenge ha llançat un coet que ha sobrevolat el Japó. L'artefacte s'ha llançat a dos quarts de dotze del migdia, a dos quarts de tres de la matinada hora catalana.

El règim de Kim Jong Il assegura que es tracta del llançament a l'espai d'un satèl·lit de comunicacions i que ja havia advertit les agències internacionals de la trajectòria planejada.

Confusió
El Japó, Els Estats Units i Corea del Sud sospiten, però, que podria ser un míssil balístic tot i que a hores d'ara no hi ha cap confirmació de la natura de l'artefacte. Un funcionari de Corea del Sud ha explicat que el coet podria portar un satèl·lit, mentre que Tòquio està investigant si és o no un míssil de llarg abast.

Amb tot, les reaccions no han trigat a produir-se. Els Estats Units ja han anunciat que prendran mesures davant aquesta violació de la seguretat, mentre que el Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà d'urgència aquest mateix diumenge a petició del Japó. Seül i Tòquio consideren que Corea del Nord ha violat la resolució de l'ONU del 2006 que li prohibia fer proves nuclears.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona