Política

Obama vol liderar la lluita mundial contra les armes nuclears

Praga

Yes, we can a Praga. En aquest cas, un Yes we can contra les armes nuclears. I és que el president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat aquest diumenge que està preparant una sèrie de "mesures concretes" per un futur sense armes nuclears al món, que ha definit com "el llegat més perillós de la Guerra Freda".

Així, Obama ha assegurat que els Estats Units estan preparats per liderar la lluita internacional per "un món lliure d'armes nuclears" i per això, ha avançat que prepara una cimera mundial sobre seguretat nuclear als Estats Units abans d'un any.

Per aconseguir-ho, el president nord-americà començarà per casa seva. Obama s'ha compromès a reduir l'arsenal nuclear dels Estats Units i a signar el Tractat de No-proliferació d'Armes Nuclears. A més, ha anunciat que promourà un nou tractat que inclouria Rússia i els Estats Units i també la Xina, Indonèsia i el Pakistan.

Respecte a l'Iran, Obama ha refermat la seva aposta de diàleg, ja que assegura que encara no és una amenaça nuclear. Un altre país amb el qual el president nord-americà s'ha compromès a dialogar i buscar una relació "constructiva" és amb Rússia.

L'amenaça terrorista
Obama ha alertat de l'amenaça que suposaria que les armes nuclears puguin caure en mans terroristes i ha fet una crida que tots els països es comprometin per evitar-ho, ja que, ha dit "l'amenaça d'una guerra nuclear ha baixat, però el risc d'un atac nuclear s'ha incrementat".

Aclamat per les més de 30.000 persones que s'han reunit al voltant del castell de Praga, el president Obama ha declarat la seva intenció de posar en marxa un programa de mesures de suport a aquells països que vulguin iniciar un procés pacífic per al desenvolupament d'energia nuclear.

De fet, en aquest sentit, ha exigit un càstig de la comunitat internacional per a Corea del Nord que aquesta matinada ha llançat el míssil Taepodong 2. Segons Obama, "Corea del Nord ha trencat les regles" i ha de ser "obligada a canviar d'actitud".

Obama ha acudit a Praga per participar en una reunió informal amb els líders dels països europeus i serà aquí on mantindrà la primera trobada bilateral amb el president del govern espanyol.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El regidors de Junts deixen el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona
política

Junts diu que la trobada Puigdemont Junqueras és una “bona notícia” per a l’independentisme

barcelona
política

Suprem entestament

madrid
REGNE UNIT

Els ‘tories’ es descomponen

Londres