Política

Obama es mostra a favor de l'ingrés de Turquia a la UE

El president dels EUA, Barack Obama, ha expressat el "suport" del seu país a l'ingrés de Turquia a la Unió Europea (UE), una iniciativa que al seu parer "ampliaria i enfortiria els ciments europeus". També ha reiterat la seva intenció de buscar "un apropament" amb el món musulmà i ha demanat l'ajuda de Turquia per aconseguir-ho.

Segons ha explicat Obama després de la reunió amb el president turc, Abdullah Gül, els dos dirigents s'han mostrat d'acord en què el terrorisme "no és acceptable sota cap circumstància" i ha recordat que el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) es troba a la llista d'organitzacions terroristes del departament d'Estat dels EUA.

Durant el discurs que el president nord-americà ha fet davant el Parlament turc, Obama ha llançat un missatge de conciliació amb el món àrab, assegurant que "busca un ampli apropament basat en el respecte mutu i els interessos compartits".

El president nord-americà ha promès que "escoltarà, resoldrà malentesos i buscarà un terreny comú". "Serem respectuosos, encara que no hi estiguem d'acord", ha remarcat.

En els pròxims mesos, Obama presentarà  una sèrie de programes que demostraran "el nostre compromís amb un món millor", en àmbits com l'educació, la sanitat i el comerç. "El nostre objectiu serà, una aliança amb la gent a tot el món musulmà, progressar en les nostres esperances comunes i els nostres somnis comuns", ha afegit, tot remarcant la importància de l'aliança amb el món islàmic per derrotar l'extremisme terrorista.

 

 


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.