Política

Obama a Zapatero: "Estic content de poder-te dir amic"

Política

El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha reunit a Praga amb el cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de qui ha dit que el considera "un amic" i una persona que "no només entén l'extraordinària influència del seu país al món sinó que també es pren els compromisos internacionals de manera molt seriosa".

La primera entrevista formal entre tots dos va arrencar diumenge passades les 15.00 hores al Centre de Congressos de Praga i va acabar 45 minuts després. Es tracta de la primera trobada formal de Zapatero amb un president nord-americà en els cinc anys que porta com a president de l'Estat espanyol.

Quan s'han trobat, Obama ha dit a Zapatero que "ha gaudit molt" treballant amb ell aquests dies de cites internacionals. També espera que la "sòlida" relació que tenen ara sigui en un futur "fins i tot més forta". "Estic content de poder-te dir amic", ha assenyalat.

Per la seva banda, Zapatero ha dit que per Espanya s'obre "una nova era" en les relacions entre els dos països i que el propòsit del seu executiu és "col·laborar" amb el president Obama per un "nou ordre mundial de pau més just", en la "lluita contra la pobresa" i amb l'objectiu "d'obrir una època millor per a les noves generacions".

En l'entrevista també hi han estat presents el ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, Miguel Ángel Moratinos, el cap del gabinet del president, José Enrique Serrano, el secretari general de la Presidència, Bernardino León, i el director de l'oficina econòmica de Moncloa, Javier Vallés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.