Política

El govern espanyol diu que la trobada Zapatero-Obama servirà per "constatar" la "sintonia" entre els dos executius

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, s'ha mostrat convençuda aquest divendres que la reunió que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president nord-americà, Barak Obama, mantindran aquest diumenge a Praga servirà per intensificar les relacions entre els dos països i les seves administracions i per "constatar" la "sintonia" entre els dos Estats en qüestions de política internacional que cal afrontar de forma multilateral i bilateral, com la resposta a la crisi mundial.

La reunió entre Zapatero i Obama clausurarà una setmana en què l'agenda del president espanyol ha estat carregada de compromisos internacionals. Zapatero va obrir la setmana a Xile diumenge passat, en la trobada de presidents progressistes, després va anar Londres, on va participar a la cimera del G-20, i posteriorment a la cimera de l'OTAN a Estrasburg i Kehl.

Aquest cap de setmana assistirà a la reunió de líders europeus amb Obama a Praga i dilluns encara assistirà a la reunió de l'Aliança de Civilitzacions, que se celebra a Istambul.

Acord "històric" al G-20
De la Vega s'ha felicitat també pels resultats de la cimera del G-20 que ha tingut lloc a Londres. Segons la vicepresidenta, els països que representen el 80% de l'economia mundial van assolir un "acord històric" per "superar una crisi econòmica global sense precedents" a la què també s'està donant "una resposta sense precedents". A Londres, ha apuntat es va fer un pas "ferm i decidit" per posar "punt i final a l'excés i descontrol financer internacional que ha fet tan de mal" i es va començar a construir "un nou model econòmic i financer" que "dóna prioritat a una regulació més justa" del sistema financer. El nou model, ha dit, serà "més responsable i transparent".

En aquest marc, De la Vega ha destacat que l'Estat, "liderat per Zapatero", està "al grup de països que lideren la transició i volen, fent de la situació oportunitat, transformar-la en cooperació". Aquesta, ha afirmat, "és una oportunitat única per a tots" i l'Estat "lluitarà per no desaprofitar aquesta hora marcada pel rellotge de la història".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.