Política

Mas avisa que CiU no serà el "salvavides" de Zapatero al Congrés

El president de CiU, Artur Mas, ha advertit aquest dilluns que la seva formació no es convertirà en el "salvavides" del govern de José Luis Rodríguez Zapatero si aquest es queda sense el suport de PNB i BNG al Congrés dels Diputats.

Després de la reunió del comitè executiu de CDC, Mas ha reconegut que, després de les eleccions basques i gallegues, el valor de CiU pot "cotitzar a l'alça", ja que el PSOE podria necessitar més que mai els 10 diputats de la federació nacionalista al Congrés.

Fins ara, el PSOE ha aconseguit salvar votacions importants al Congrés, com els pressupostos generals de l'Estat per al 2009, gràcies als vots de PNB i BNG, però la derrota de la coalició de govern entre socialistes i BNG a Galícia i el possible pacte entre PSE i PP per desallotjar del poder el PNB a Euskadi pot posar fi a aquesta col·laboració.

Anticipant-se a les especulacions sobre una possible aproximació del PSOE a CiU, Mas ha afirmat que "amb l'actual desconfiança" cap al govern espanyol, CiU no serà la crossa dels socialistes.

Mas ha recordat que CiU està a l'oposició a Catalunya "per decisió del partit socialista" català, ja que el 2006 va decidir pactar per segona vegada consecutiva amb ERC i ICV-EUiA malgrat que CiU va ser la força política més votada i amb més escons.

"Si estem a l'oposició no podem fer de salvavides d'aquells que van decidir que estiguéssim a l'oposició", ha subratllat.

Amb tot, Mas ha garantit que CiU seguirà tenint una "actitud constructiva" i no descarta seguir "pactant lleis" o tancar "pactes puntuals" amb el PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona