Política

Salgado contradiu Chaves i assegura que 8.000 milions per a totes les regions són "suficients"


"Potser si jo fos ministra d'una altra cosa també em semblaria tot insuficient", ha dit la cap de cartera d'Economia

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha negat aquest dijous que les xifres de finançament que el govern espanyol ha posat sobre la taula siguin "insuficients", com va apuntar el vicepresident de Política Territorial, Manuel Chaves, en la reva reunió amb Montilla aquest dimarts.

"Potser si jo fos ministra d'una altra cosa també em semblaria tot insuficient", ha dit Salgado, però "el que passa és que soc ministra d'Economia", i "crec que la xifra que hem posat sobre la taula és una xifra que serveix per cobrir les necessitats que tenen en aquest moment les nostres comunitats autònomes i per a aquesta garantia dels serveis que presten amb un nivell de qualitat suficient".

Salgado, que aquesta tarda de dijous es reuneix amb el conseller Castells per provar d'impulsar l'acord, ha estat clara, i en la roda de premsa que ha ofert aquest dijous a Madrid per presentar la nova línia de l'ICO de suport a autònoms i pimes, i ha assegurat que la quantitat de 8.000 milions d'euros de l'executiu espanyol és prou.

Contradient Chaves
Salgado rebaixa d'aquesta manera les perspectives d'un acord ràpid després que el passat dilluns, en la seva visita al Palau de la Generalitat, el vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, va apuntar que la proposta de l'exministre Pedro Solbes que situava la entre 7.000 i 8.000 milions addicionals per al sistema de finançament li semblava "insuficient".

Segons Salgado, en els càlculs de les xifres, el Ministeri d'Economia ha tingut en compte la població, el cost de la sanitat, el cost de l'educació i el cost de la dispersió o l'envelliment. Serà un nou sistema "més racional", ha dit, i ajustat a l'Estat autonòmic, perquè augmenta la participació de les Comunitats Autònomes als tributs de l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.