Política

L'esquerra abertzale es manifesta tot i la prohibició de l'Audiència Nacional

Política

Simpatitzants de l'esquerra abertzale es manifesten aquest dissabte a la tarda pels carrers de Bilbao, en una marxa que ha estat espressament prohibida per l'Audiència Nacional. Rera el lema Demokrazia orain (Democràcia ara), els manifestants protesten per l'anul·lació de les convocatòries d'Askatasuna i D3M a les eleccions basques del proper 1 de març.

Hores abans, l'esquerra abertzale havia anunciat que mantenia la convocatòria de la manifestació, malgrat que havia estat prohibida per ordre de l'Audiència Nacional, segons ha informat en una nota aquest col·lectiu.

El departament d'Interior ha precisat que divendres a la nit va rebre una notificació de l'Audiència Nacional, en la qual prohibia la marxa que l'esquerra abertzale ha convocat per a aquesta tarda sota el lema "Demokrazia Orain".

En un comunicat, l'esquerra abertzale ha assegurat que la prohibició de la marxa "reforça la necessitat de reclamar democràcia". Així mateix, ha fet una crida al PNB, "que durant aquests dies ha repetit amb enorme hipocresia que el veritable objectiu de la persecució i exclusió de l'esquerra abertzale és danyar al PNB", perquè "no enviï a la seva policia a complir les ordres de Madrid".

Finalment, fan una crida a tots els "abertzales, progressistes i demòcrates" perquè participin en la manifestació, que està prevista a la cinc i mitjana de la tarda en la plaça Aita Donostia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.