Política

Boris Tadic, president serbi: "Sèrbia mai reconeixerà la independència de Kosovo"

Món

El president serbi, Boris Tadic, ha declarat aquest dissabte, al cap d'un any de la proclamació unilateral d'independència de Kosovo que aquesta exprovíncia "no és un Estat", i ha insistit que Sèrbia no renunciarà a la seva integritat territorial.

"Per a Sèrbia, el 17 de febrer és només la data en que es va aprovar un acte contrari al dret", tot referint-se a la declaració d'independència, ha assegurat Tadic, que ha recalcat que el seu país "segueix fermament determinat a defensar els seus drets legítims al seu territori, amb mitjans legals i diplomàtics, i no per la força".

"Sèrbia mai reconeixerà la independència de Kosovo", ha declarat Tadic, que ha recordat la iniciativa del seu país, que va rebre el suport el passat octubre d'una majoria de l'ONU, per a que la Cort Internacional de Justícia (CIJ) es pronunciï sobre la legalitat de la independència unilateral d'aquest territori poblat majoritàriament per albanesos.

La independència de Kosovo ha estat reconeguda per 54 països, entre els quals els Estats Units i 22 membres de la UE, entre els quals no hi ha Espanya. tampoc reconeixen la plena sobirania de Kosovo Rússia ni la Xina.

Tadic també ha indicat que Kosovo és l'afer més important i delicat no només de Sèrbia, sinó "també de la seguretat i política regional i europea". Les declaracions del president han tingut lloc a Novi Sad en una cerimònia amb motiu de la festa nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.