Política

Montilla defensa l'"excel·lent tasca" de Saura a Interior i el seu dret a manifestar-se

Pròxim Orient

El president de la Generalitat, José Montilla, ha defensat aquest dimecres amb rotunditat l'"excel·lent tasca" del conseller Joan Saura al Departament Interior, així com el seu dret a manifestar-se. "No sóc partidari a limitar el dret a la manifestació a ningú", ha declarat en la sessió del Parlament d'aquesta tarda.

Montilla ha fet referència a la polèmica que ha generat la participació de Saura a la protesta contra els atacs d'Israel a Gaza. El president de la Generalitat ha dit que en una manifestació no sempre "es comparteixen ni les actituds ni les manifestacions verbals, quan és una protesta plural". "Aquesta va ser a favor de la pau i en contra de la guerra", ha replicat.

Sirera retreu a Montilla que li faci gràcia Saura
El líder del grup parlamentari del PPC, Daniel Sirera, ha preguntat a Montilla si comparteix les coses que ha dit Saura recentment. El president ha fet broma i ha dit que no coneixia "totes les coses que ha fet i dit els darrers dies Saura", però ha dit que li donava suport.

Sirera ha lamentat que a Montilla li faci gràcia les coses que fa Saura. En aquest sentit, ha criticat que el conseller d'Interior "ha posat en entredit al govern i a tots en un terrible embolic".

Per la pau a Gaza
Preguntat per la parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, el president també s'ha referit a la treva a Gaza. Segons Montilla, "un altre prioritat és l'ajuda a la població de Gaza, que passa per una crisi humanitària". "Ens plantejarem com participar a la reconstrucció perquè és un deure moral i humanitari i perquè pel govern els territoris palestins són una prioritat per la cooperació d'acord amb el pla que va aprovar el Parlament", ha dit.

Camats ha declarat que la veu de Catalunya no no es pot amagar amb falsos debats sobre manifestacions, sinó que les crítiques al govern d'Israel són legítimes i fruit d'un desig de justícia i no d'antisemitisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.