Política

Israel continua atacant la costa de Gaza

Cinc civils palestins han resultat ferits aquest dijous, dos dels quals greument, per trets disparats des de vaixells de guerra israelians malgrat l'alto el foc. L'atac anava adreçat a una zona costanera de l'oest de la ciutat de Gaza, segons diversos testimonis i fonts mèdiques palestines.

Veïns de Gaza han assegurat que diverses embarcacions israelianes han bombardejat repetidament la costa de la franja, principalment el camp de refugiats de Shati. El cap del servei d'urgències del ministeri de Sanitat a Gaza, Moawiya Hasaneín, ha precisat que els cinc ferits són civils i que han estat traslladats a l'hospital Shifa, de la capital de la franja.

Un portaveu de l'exèrcit israelià ha admès que vaixells de la força naval han llançat "trets d'advertiment" per impedir que embarcacions palestines de pescadors s'allunyessin de la costa. Israel controla les aigües jurisdiccionals de Gaza des de la signatura dels acords d'Oslo, el 1994. A més, d'ençà de la captura del soldat israelià Guilad Shalit el juny de 2006, les embarcacions d'Israel patrullen a vuit quilòmetres de Gaza i impedeixen tot acostament a les seves costes.

El diumenge, Israel va iniciar un alto el foc unilateral a la franja de Gaza, i les seves tropes van completar la retirada del territori palestí aquest dimarts, més de tres setmanes després de l'inici de l'ofensiva Plom Fos, durant la qual han mort més de 1.400 palestins i n'han resultat ferits 5.500 ferits.

Dotze hores després de la declaració israeliana d'alto el foc, Hamàs van anunciar també la seva pròpia treva i va donar a Israel una setmana per treure les seves tropes de la franja.

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.