Política

Els ciutadans de Gaza, frustrats i rabiosos amb Israel i Hamàs

Els habitants de Gaza culpen Israel de la devastació i la mort que ha sembrat a la franja palestina però també responsabilitzen Hamàs d'haver provocat la cruenta ofensiva israeliana.

El moviment islamista és majoritari a la franja, on també existeix suport a organitzacions rivals, com la nacionalista Al-Fatah, del president palestí, Mahmud Abàs, que ha estat el primer en culpar Israel de la "brutal agressió" però sense deixar de responsabilitzar Hamàs.

"La meva casa ha estat arrasada per desenes de tancs israelians fins que van assegurar-se que estava totalment destruïda", ha dit Salem Dalul, de 45 anys i resident de Zeitún, Gaza, un dels barris més castigats per les forces israelianes. En tornar avui a casa seva, un habitatge de dos pisos, on vivia juntament amb les famílies de tres dels seus nou fills, Dalul s'ha lamentat que ara tots són uns sense-sostre. 

La casa d'Abu Rami Shaladan, de 50 anys i resident del barri de Shajaia, ha patit la mateixa sort. "Els israelians van bombardejar la casa després que diversos milicians disparessin contra les seves forces des d'un pis", explica abans d'acusar el moviment islamista.

Més de mil morts
El tràgic recompte de víctimes mortals en les tres setmanes de bombardejos aeris israelians i combats terrestres és de 1.310, dels quals 420 són menors. El número de ferits puja a 5.500, segons el portaveu del servei d'emergències del Ministeri de Sanitat de Gaza, Moawiya Hasanin.

El Ministeri d'Habitatge local xifra en 4.000 el número de cases completament destruïdes i en més de 20.000 les que han patit algun dany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA