Política

Egipte i Hamàs s'asseuen per parlar de pau

Les autoritats egípcies i una delegació de representants del grup palestí Hamàs s'han reunit aquest matí a El Caire en la primera ronda de negociacions per assolir un alto el foc a Gaza. Fonts egípcies de seguretat han explicat que les converses continuaran demà diumenge.  Els participants no han fet cap declaració després de les reunions, però un dels representants de Hamàs ha recordat que les exigències del seu grup passen per la fi de les operacions d'Israel, la fi de la presència israeliana a la franja, l'aixecament del bloqueig econòmic imposat a Gaza el juny del 2007 i l'obertura de tots els ports fronterers. 

Tot i aquestes exigències, la discussió ara només gira entorn a com posar fi a l'agressió d'Israel contra el poble palestí. Aquest matí, el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abás, després de reunir-se amb el president egipci a El Cairo, ha demanat la fi dels atacs i l'aplicació immediata d'un alto el foc. També ha instat Hamàs a acceptar sense dilació la iniciativa d'Egipte per procedir a l'alto el foc.
 

Les dates per a la proclamació d'un Estat en pau i coexistència al costat d'Israel han expirat sobre el paper tres vegades, el 1999, el 2005 i el 2008.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.