Política

Principi d'acord a l'ONU per aprovar un text que demani l'alto el foc a Gaza

Els ministres d'Afers Estrangers occidentals i els dels països àrabs han arribat a un acord sobre els termes amb què s'ha de redactar una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU per demanar un alto el foc immediat a Gaza, i sotmetran el text a votació aquest dijous a la nit (hora catalana), a mitja tarda a Nova York, on hi ha la seu de les Nacions Unides. Ho ha anunciat  Riyad Mansour, representant permanent dels palestins a l'ONU, segons l'agència de notícies France Presse.

"Hi ha un acord, les esmenes àrabs han estat acceptades", ha declarat Mansour als periodistes.

Mansour es referia a un projecte de resolució proposat per la Gran Bretanya, sobre el qual els ministres àrabs havien fet esmenes. Segons fonts diplomàtiques, la versió esmenada del text "subratlla la necessitat i crida a l'alto el foc immediat a la franja de Gaza".

El text, la darrera versió del qual encara no s'ha fet pública, hauria d'incloure també una crida a una retirada immediata de les forces israelianes de Gaza, una aturada de les hostilitats dirigides contra civils (inclosos els llançaments de coets cap a Israel), l'obertura dels punts fronterers cap a Gaza i l'accés de l'ajut humanitari per a la població.

La tensió a l'ONU és creixent des que fa dies que el Consell de Seguretat es troba bloquejat sense ser capaç de tirar endavant cap resolució, i s'ha multiplicat aquest dijous arran de la mort d'un treballador de l'agència de les Nacions Unides per als refugiats palestins en un atac israelià a la zona. L'agència ha anunciat que deixava de distribuir ajut humanitari per no posar en perill els seus empleats, i el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha qualificat "d'inacceptable" haver de suspendre el repartiment d'aliments i altres articles de primera necessitat.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.