Política

Israel i Hamàs rebutgen l'alto el foc proposat per l'ONU

Franja de Gaza

Les dues parts enfrontades en l'actual guerra a la Franja de Gaza, el govern israelià i l'organització islamista Hamàs han coincidit en el rebuig a l'alto el foc proposat per l'ONU. Mentre la part israeliana s'ha mostrat contrària al text perquè suposa una ingerència en en "el seu dret a defensar els ciutadans", per als islamistes la resolució no és acceptable per que no se'ls ha tingut en compte a l'hora de negociar-la.

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, ha estat clar a l'hora de rebutjar la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU, ja que "Israel mai ha estat d'acord en el fet que terceres parts determinin el dret a defensar la seva ciutadana". Un missatge similar ha expressat la viceprimer ministra i titular d'Exteriors, Tzipi Livni, que ha assegurat que "Israel ha actuat, actua i seguirà actuant d'acord a les seves necessitats, la seguretat dels seus ciutadans i el seu dret a la legítima defensa".

"Fracàs de l'ofensiva israeliana"
Pel que fa a la part palestina, el dirigent de Hamàs Osama Hamdan ha rebutjat la proposta perquè aquesta "no té en compte els interessos palestins i no preveu l'aixecament del bloqueig ni l'obertura dels passos fronterers". El portaveu islamista ha afegit que la resolució de l'ONU reflexa "únicament el fracàs de l'ofensiva israeliana" i considera que ha estat aquest "fracàs" el que "ha generat la resolució". Hamàs també ha recordat que el document s'ha elaborat sense que se'ls consultés.

La resolució de l'ONU rebutjada ara per les dues parts havia estat aprovada amb l'abstenció d'EUA, i insta a la declaració d'un alto el foc immediat a Gaza, la retirada de les tropes israelianes i l'entrada sense impediments d'ajuda humanitària al territori palestí. El document ha estat elaborat pel Regne Unit en col·laboració amb França i els països àrabs i expressa el suport dels membres de l'organisme de les Nacions Unides al pla proposat per Egipte per assolir una treva llarga i sostenible.

Les dues parts han fet efectiu el seu rebuig a la resolució amb la continuació dels enfrontaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona