Política

Israel augmenta la seva presència a la ciutat de Gaza

L'ofensiva israeliana ha continuat aquest matí per dissetè dia consecutiu a Gaza, on set palestins, entre els quals dos nens i dues dones, han mort en les últimes hores i una desena han resultat ferits, segons informen fonts mèdiques i testimonis. Per la seva banda, les milícies palestines han continuat llançant coets contra Israel.

L'exèrcit israelià ha fet avui un nou alto el foc humanitari de tres hores, entre les 8 i les 11 del matí, hora catalana. Durant aquestes hores, Israel ha permès l'entrada a la franja de carregaments humanitaris amb aliments i medicines.

Un portaveu militar va assenyalar a l'agència Efe que, des d'ahir a la mitjanit, l'exèrcit ha portat a terme atacs contra uns 25 objectius, entre els quals una patrulla de cinc homes armats de Hamàs i una mesquita que s'utilitzava com a magatzem d'armes al nord de Gaza.

Segons fonts palestines, els projectils disparats pels tancs i els avions militars han arribat a diverses cases al sud i l'est de Gaza, així com en els camps de refugiats de Jabalia i Beit Lahia, al nord.

Bloqueig a la ciutat
Gaza es troba pràcticament assetjada i les milícies palestines tracten de repel·lir des dels barris perifèrics l'avanç de les tropes israelianes cap a l'interior del nucli urbà. Els braços armats de Hamàs i de la Jihad Islàmica han indicat en diferents comunicats que han frenat incursions israelianes a Jabalia, Beit Lahia i al barri del Tufah, a Gaza.

El balanç de víctimes palestines segons Hamàs supera els 900 morts i 4.100 ferits des de l'inici de l'ofensiva contra Gaza el passat dia 27. Per part israeliana, 13 persones –10 soldats– han mort des del començament de l'operació, que es troba a la segona fase des que l'Exèrcit va envair per terra Gaza fa més d'una setmana.

Israel va augmentar ahir la seva presència a Gaza, cosa que s'interpreta com un signe que l'operació ha d'entrar aviat en la tercera fase, que consisteix en l'increment de forces per intentar prendre els centres urbans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona