Política

L'Ertzaintza impedeix la manifestació abertzale de Bilbao

Política

Efectius de l'Ertzaintza han impedit la manifestació que l'esquerra abertzale ha iniciat aquest dissabte a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Aita Donostia de Bilbao, sota el lema Demokrazia Orain (Democràcia ara). Els manifestants han intentat un recorregut alternatiu des de carrers propers, fet que ha estat obstaculitzat per la policia, fins al punt que hi ha hagut alguns incidents com la crema i encreuament de contenidors, càrregues policials i almenys cinc detinguts.

Abans de l'hora prevista per a l'inici de la marxa, una desena de furgonetes i un helicòpter de la policia basca controlaven els accessos a la zona de la manifestació, prohibida pel jutjat número 5 de l'Audiència Nacional. Tot i la prohibició, l'esquerra abertzale havia decidit mantenir la convocatòria i més d'un miler dels seus simpatitzants s'havien concentrat a la zona del pavelló d'esports de la Casilla. En veure que no es podria realitzar l'itinerari previst, els concentrats han intentat marxar per altres carrers, com Doctor Areilza i Benito Pérez Galdós, fet que ha estat impedit per la policia basca.

Això ha provocat que alguns dels manifestants hagin creuat contenidors al mig del carrer i els hagin calat foc. L'Ertzaintza ha realitzat diverses càrregues per dispersar-los i ha detingut almenys cinc dels participants en els incidents.

La marxa havia estat convocada en protesta per l'anul·lació de les candidatures de D3M i Askatasuna, però el jutge Garzón, que instrueix una causa penal contra les dues formacions polítiques perquè creu que estan instrumentalitzades per ETA-Batasuna, la havia prohibit aquest dissabte al matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.