Política

Un terratrèmol de 5,8 graus deixa almenys 150 morts i 1.500 ferits al centre d'Itàlia

L'Aquila

Les víctimes mortals provocades pel terratrèmol que aquest dilluns a la matinada ha sacsejat el centre d'Itàlia ascendeixen ja a 150, segons han informat fonts hospitalàries citades pels mitjans italians. El sisme, que ha estat de 5,8 graus a l'escala de Richter, ha tingut el seu epicentre a pocs quilòmetres de la ciutat medieval de l'Aquila i ha provocat greus danys humans i materials en aquesta ciutat i en unes 26 poblacions pròximes.

Segons les dades oficials ofertes aquest dilluns a la tarda pel ministre de les Relacions amb el Parlament, Elio Vito, el balanç de víctimes confirmades i identificades amb nom i cognom és de 91, mentre que els ferits serien més de 1.500, tot i que aquestes xifres estan "destinades a créixer" a mesura que avancin les tasques de rescat, ha lamentat.

Pel que fa a les persones que s'han quedat sense casa, podrien arribar a la xifra de 70.000, de les quals unes 10.000 podran ser allotjades en hotels i albergs del centre d'Itàlia. A més, les autoritats han organitzat campaments i recintes d'acollida provisionals prop de les zones afectades.

De fet, Itàlia ha viscut aquesta matinada la segona sacsejada en menys de dotze hores. Mentre el primer terratrèmol al nord del país, de 4,6 graus a l'escala de Richter, només ha estat un ensurt i no ha provocat danys ni desperfectes, el segon, de 5,8 graus, ha deixat almenys 92 víctimes mortals i diversos desapareguts, segons els mitjans italians.

L'epicentre d'aquest segon sisme de més intensitat és la capital de la regió central dels Abruços, l'Aquila, una ciutat de 70.000 habitants situada a 85 quilòmetres al nord-est de Roma.

El Centre Nacional de Terratrèmols ha confirmat que el focus del sisme s'ha registrat cap a dos quarts de quatre de la matinada d'aquest dilluns a uns nou quilòmetres de profunditat.

Augment de l'activitat sísmica
La zona afectada, que ha patit forts terratrèmols des de l'any 1703, ha registrat un augment de l'activitat sísmica des del passat mes de gener.

Segons el servei de Protecció Civil italià, hi ha milers de cases afectades i encara hi hauria persones atrapades. Gran part d'edificis afectats es troben en el centre històric de la ciutat, com la catedral, l'església de l'Ànima Santa o l'institut religiós la Casa de l'Estudiant.

I és que, com que l'epicentre s'ha situat en un punt tan proper a la superfície, ha provocat que la població el sentís més. Molts ciutadans s'han concentrat a les places de les ciutats atemorits pel que pugui passar. Prop de 15.000 usuaris s'han quedat sense electricitat a la zona dels Abruços.
 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.