Política

Galeuscat es reunirà a Madrid per decidir el seu futur com a coalició

Representants dels partits que integren Galeuscat -CiU, PNB i BNG- tenen previst de reunir-se dimarts a Madrid per fer balanç dels deu anys de vigència de la plataforma nacionalista i analitzar les expectatives de futur. La trobada servirà perquè catalans, bascos i gallecs posin al dia el pacte que van segellar el 1998, tornant a donar vida al Pacte de Compostel·la del 1933. A la cita hi aniran dos portaveus parlamentaris: Josu Erkoreka (PNB) i Francisco Jorquera (BNG), mentre que per CDC hi intervindrà el diputat Pere Macias i per UDC serà Jordi Casas. Les seves formacions els han encarregat que analitzin la tasca desenvolupada per Galeuscat fins ara, i que estudiïn la posada en marxa de nous instruments d'acció política.

En principi, els quatre integrants de Galeuscat són partidaris de donar continuïtat a la plataforma, que, segons la seva anàlisi, s'ha demostrat útil per a la defensa del model d'Estat de caràcter plurinacional que comparteixen, en contraposició a les postures que mantenen sobre la relació amb PSOE i PP.

 

CiU, PNB i BNG tenen pendent la decisió sobre si reeditaran la seva coalició electoral a les eleccions europees del proper 7 de juny. No obstant, aquest assumpte no forma part de l'ordre del dia de la reunió de dimarts, ja que ha de ser avaluat per les direccions dels quatre partits primer de forma individual.

Ni CDC ni UDC han fet pública la seva postura al respecte, però hi ha diversos sectors que han apostat per trencar la coalició. Des del PNB s'aposta clarament per mantenir Galeuscat a Europa, mentre que el BNG encara no s'ha pronunciat.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.