Política

Pelegrí vol que CiU deixi Galeuscat a les europees

Eleccions europees

El secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí, ha proposat que, de cara a les eleccions europees del juny , CiU es presenti sense els seus socis de Galeuscat –el PNB i el BNG– i amb un cap de llista renovat que no vagi a Estrasburg a defensar un projecte independentista.

En una entrevista amb l’agència Efe, Pelegrí va explicar que el seu partit no ha començat a discutir l’estratègia, però sí quina serà la seva aportació personal un cop s’iniciï el debat intern. Segons ell, CiU no hauria de repetir l’aliança amb PNB i BNG, amb la qual es va presentar als comicis del 2004 i la viabilitat de la qual va proposar analitzar el congrés d’Unió a l’octubre.

“La meva opinió personal és que la millor fórmula que avui podem presentar davant la societat catalana i espanyola és la fórmula de CiU”, afirma Pelegrí, que no es tanca a incorporar a la llista partits nacionalistes valencians i balears.
Són diverses les raons que esgrimeix Pelegrí per defensar una candidatura de CiU en solitari, una de les quals és que la federació “ara té més força que la que tenia en les últimes europees”, cosa que hauria de donar-li “confiança” per a uns bons resultats. A més, sosté que CiU “no pot desaprofitar l’oportunitat de les europees per començar a encarar el cicle electoral que ha de cloure’s amb les eleccions catalanes del 2010”.

Una altra raó, de caràcter ideològic, és la distància entre els projectes polítics per a Europa d’Unió i el BNG: “La ciutadania no entendria que anéssim amb una força que no comparteix el projecte europeu igual que l’entén Unió”. Ara bé, UDC també té el problema amb Galeuscat que es queda sense eurodiputat perquè ocupa el quart lloc de la llista. Amb CiU seria el segon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.