Política

Tremosa defensa el model de Flandes per a Catalunya

Política

Des del port flamenc d’Anvers, el número u d’Europa en eficiència i el tercer en volum de trànsit, Ramon Tremosa va reivindicar ahir una “revolució logística com la de Flandes” que faci de Catalunya “l’Holanda del sud de la Mediterrània”. El candidat de CiU a les eleccions europees va alertar, amb la vista posada a Madrid, que “qui escanya econòmicament Catalunya sap molt bé” que “la nació catalana només sobreviurà si és pròspera”. “Només si som econòmicament potents la identitat catalana tindrà viabilitat, els catalans tindran fills i la llengua, la identitat i la nació catalanes perviuran”, va advertir.

Tremosa es compromet a pressionar des del Parlament Europeu per connectar els trens catalans amb la xarxa ferroviària europea i construir “una nova via dedicada a mercaderies que uneixi els ports valencians i catalans amb els mercats europeus”. L’economista va atacar el govern espanyol, però també el tripartit, per “pecar d’omissió i distreure amb trens secundaris que ni són prioritaris ni viables” en comptes d’alçar la veu a Madrid. Tremosa critica que la insistència del govern en el projecte de tren orbital Vilanova i la Geltrú- Vallès - Mataró, “que no pot pagar”, i en la connexió Lleida-Girona, que “mai no podrà competir amb l’Eix Transversal”, estigui endarrerint la construcció del Quart Cinturó i de polígons industrials en moltes comarques. 

Últim model soviètic
I lamenta que amb AENA a Catalunya li hagi tocat “l’últim model soviètic de gestió aeroportuària que queda a Europa”, que “el PSOE i el PSC segueixen defensant amb els socis del tripartit”.

Tremosa vol que el pas d’Ignasi Guardans pel govern espanyol “es noti” i que almenys serveixi per donar “un impuls notable” al cinema en català. El candidat de CiU a les europees va despatxar també ahir el sorollós adéu de l’encara eurodiputat demanant-li que aprofiti el seu nomenament al capdavant de l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals: “És un gran professional. Segur que farà una gran feina i tant de bo el cinema en català pugui recordar el seu pas pel ministeri”, va desitjar Tremosa coincidint amb ERC, que li exigeix que doni suport des del seu nou càrrec a la futura llei del cinema del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.