Política

La campanya 'Deu mil a Brussel·les' s'estén per internet

Política

La campanya Deu mil a Brussel·les per l'Autodeterminació de la nació catalana ha sortit a la llum aquest dijous amb un anunci per a la televisió. L'espot, que ve acompanyat per una cançó d'Obrint Pas, es pot veure també a les plataformes Youtube, MySpace i Facebook, i es pot descarregar des de la pàgina web de la iniciativa.

L'objectiu de la campanya és que 10.000 catalans es manifestin a la capital belga el 7 de març per demanar el dret a l'autodeterminació. Els impulsors ja han organitzat el viatge amb la possibilitat d'anar-hi amb autocar (amb un cost de 90 euros) o en avió (265 euros).

La iniciativa Deu mil a Brussel·les va sorgir com a producte de les noves tecnologies i d'un article d'Enric Canela ('Perplex, jo?'), que feia referència a una ficció sobre demanar un dret que ja tenen els ciutadans, ha explicat David Morgades, un dels impulsors.

Aquest article ha derivat en una causa a la xarxa social 'Facebook', que va tenir el suport de milers de persones. Més tard, es va crear un consell que té delegats territorials a Catalunya, els Estats Units, Polònia i Brussel·les, entre d'altres llocs.

"Hem de decidir d'una vegada per totes si volem ser una regió espanyola o ser un Estat independent. S'ha de preguntar al poble què vol", ha manifestat Canela. Amb la concentració, si finalment es porta a terme, es pretén internacionalitzar el conflicte existent a Catalunya i introduir-lo a l'agenda dels polítics.

En aquesta iniciativa participen polítics com l'expresident del Parlament i d'ERC Heribert Barrera; els diputats d'ERC al Parlament Pere Aragonès i Uriel Bertran; el president sectorial d'Immigració de CDC, Àngel Colom, i el diputat de CiU al Parlament Francesc Homs.

A més, participen l'actor Joel Joan; el periodista Josep Puigbó; els escriptors Màrius Serra, Isabel-Clara Simó, Feliu Formosa i Matthew Tree; el músic Joan Reig; el president de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes; l'exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Alfons López Tena, i la presidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Elisenda Romeu, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.