Política

"¿Està vostè d'acord que Catalunya es converteixi en un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?"

CATALUNYA

"¿Està vostè d'acord que Catalunya es converteixi en un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió europea?" Aquesta és la pregunta que la plataforma sobiranista 10mil.cat proposarà per votar en referèndum si prospera la iniciativa legislativa popular (ILP) que ha presentat aquest dimarts. L'entitat prop ossa igualment que la data del referèndum sigui el 12 de setembre del 2010. La intenció és demanar que la Cambra obri un debat sobre aquest dret i que, tot seguit, es convoqui el referèndum. Segons ha explicat Roger Granados, 10mil.cat, organitzadora de la manifestació 10mil a Brussel·les aspira a convertir-se en la iniciativa legislativa popular "amb més suport de la història".

La plataforma, que ja disposa de plecs de signatures per demanar suport, assegura disposar del recolzament de com a mínim cinc partits polítics, "els que inclouen al seu ideari el dret d'autodeterminació, és a dir, Esquerra Unida i Alternativa, Iniciativa per Catalunya-Verds, Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica i Esquerra Republicana".

Unes 400 persones s'han sumat, de moment, a la comissió promotora. Segons els organitzadors, es tracta d'un "acte de sobirania" pel qual els representants del poble i els ciutadans decideixen el futur del seu país, motiu pel qual "el plantejament és radicalment democràtic". En aquest sentit, Granados ha explicat que, segons el seu parer, només caldria "que en el referèndum d'autodeterminació la majoria s'imposés a la minoria".

La campanya ha estat presentada aquest dimarts i ha nascut en paral·lel a la manifestació de dissabte a la capital belga, que té l'objectiu de reunir 10.000 catalans. Segons ha explicat Enric Canela, la ILP, juntament amb la concentració a Brussel·les, haurien de servir per que la classe política catalana prengui en consideració la importància de 10mil.cat, "a banda del fet que a la capital d'Europa coneguin el fet nacional català'.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona
política

Simó recusa quatre jutges del Suprem en la seva inhabilitació

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter