Política

Sis pakistanesos detinguts a la demarcació de Barcelona per ordre de Garzón

Detencions

La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí a la demarcació de Barcelona sis persones de nacionalitat pakistanesa per ordre del titular del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, segons han confirmat fonts de la investigació.

En un principi els detinguts tenen relació amb robatoris, estafes i enviament de diners al seu país. No obstant, les fonts han aclarit que encara no se sap si aquest tipus de delictes els cometien com a membres d'algun tipus de grup islamista amb connexions terroristes.

Rubalcaba
El ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha confirmat en declaracions als mitjans que els sis detinguts estan acusats de frau fiscal i no ha descartat que les investigacions puguin dur a "una mica més". Amb tot, Rubalcaba ha demanat prudència als periodistes quan li han preguntat si els arrestats podrien estar relacionats amb les xarxes del terrorisme islamista.

Els agents han registrat aquest matí els habitatges dels detinguts a la recerca de proves sobre les presumptes activitats il·lícites que cometien.

Segons diferents informacions, les detencions dels pakistanesos, que treballen a diversos locutoris i empreses de telecomunicacions, s'han fet aquest dimarts a la matinada en diferents barris de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Esplugues de Llobregat i Badalona, poblacions en les quals s'han portat a terme en el passat importants operacions contra el terrorisme islamista.

Fonts judicials, han confirmat que els detinguts podrien prestar declaració davant el jutge de l'Audiència Nacional divendres que ve o dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.