Política

Quinze morts i 50 ferits en un atemptat prop de la mesquita xiïta de Pakistan

Almenys quinze persones han mort avui i unes 50 han resultat ferides en un atemptat registrat als voltants d'una mesquita xiïta a la ciutat de Dera Ghazi Khan, a l'est del Pakistan, segons han informat fonts policials.

Segons les fonts, citades pels canals privats "Ari" i "Express", una bomba ha esclatat a la zona de Saddar d'aquesta localitat, situada a la regió oriental pakistanesa de Panjab. Aquesta zona del país, la més poblada i pròspera, no acostuma a ser escenari d'atemptats, encara que en el 2008 se n'hi han registrat diversos.

L'atemptat ha tingut lloc mentre nombrosos fidels portaven a terme una processó prop del temple, d'acord amb la versió dels mitjans pakistanesos. Els ferits ja han estat traslladats a un hospital, mentre que la Policia, que ja ha detingut a alguns sospitosos.

Segons un informe difós el gener per un centre d'estudis geoestratègics, gairebé 8.000 persones van morir l'any passat a conseqüència de la violència al Pakistan, on van tenir lloc més de 2.000 actes de terrorisme.

En altre atemptat registrat avui, almenys set paramilitars han resultat ferits en explotar una bomba al pas del seu comboi a la regió tribal de Mohmand, fronterera amb Afganistan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.