Política

Pakistan investiga el "pitjor atemptat" de la seva història, amb 53 morts

Món

El govern de Pakistan ha qualificat l'atac suïcida a l'hotel Marriott d'Islamabad com el "pitjor atemptat" de la història del país que ha deixat, segons fonts oficials, 53 morts i 266 ferits, entre ells diversos estrangers.

Pakistan ha patit atemptats més sagnants, però el titular de l'Interior, Rehman Malik, ha explicat, en roda de premsa, que aquesta vegada els terroristes han utilitzat 600 quilos d'explosius com el TNT i el RDX. "Teníem informació sobre un possible atemptat a Islamabad. Aquesta acció estava molt planejada", ha dit Malik.

Encara que de moment ningú ha reivindicat l'acció, Malik apunta que l'autoria de l'atemptat correspon als grups que operen a les àrees tribals del nord-oest del país, i diverses línies d'investigació assenyalen Al-Qaida.

El vídeo
A la roda de premsa, Malik ha presentat un vídeo amb imatges d'un circuit tancat de televisió, que mostren la seqüència dels fets que van precedir l'atemptat, executat amb un camió carregat d'explosius. El vídeo recull l'arribada del camió al control de seguretat de l'hotel, on el conductor se suïcida fent esclatar una petita càrrega explosiva i causa un incendi a la cabina del vehicle.

En un primer moment, els guardes fugen i més tard intenten apagar el foc amb un extintor, tot i que no poden evitar que les flames arribin a la part del darrere del camió i provoquin l'esclat final. L'explosió va deixar un cràter de 17 metres de diàmetre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.