Política

Almenys 7 morts en un atac contra un equip de criquet de Sri Lanka a Lahore

Pakistan

Un nou balanç eleva a set el nombre de persones mortes com a conseqüència de l'atac perpetrat per un grup d'homes armats contra un autobús que transportava l'equip de criquet de Sri Lanka a la ciutat pakistanesa de Lahore, a l'est del país, segons han assenyalat fonts policials.

El cap de policia Habib-ur-Rehman ha dit que l'atac s'ha produït amb fusells AK-47, coets i granades quan l'autobús es dirigia a l'estadi Gaddafi. Cinc dels morts són policies que escortaven els jugadors per la ciutat, i 6 dels ferits són esportistes.

Habib-ur-Rehman ha indicat que "la policia està perseguint els terroristes", als quals ha qualificat d'"entrenats" per la seva manera d'actuar i coordinar-se.

L'atemptat s'assembla al que hi va haver el novembre passat a Bombai. Aquest atac va obligar l'equip indi a cancel·lar la seva gira pel Pakistan, i Nova Delhi va acusar els milicians pakistanesos dels fets. Ara, precisament l'equip substitut del de l'Índia, el de Sri Lanka, s'ha vist obligat a cancel·lar la resta de la gira i, com ha afirmat una font esportiva, el principal objectiu del grup és tornar al seu país "com més aviat millor".

Tant el Pakistan com Sri Lanka estan immersos en lluites contra grups rebels. En el cas d'Islamabad, contra els islamistes, i en el cas de Colombo, contra els independentistes tàmils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.