Política

Aturats bandolers a França

El passat 31 de desembre, a la tarda, el gerent d'un supermercat de la cadena Monoprix, a Faubourg-Saint-Antoine (París) no donava crèdit al que estava veient. Un grup d'una cinquantena de persones, perfectament organitzades, estaven bloquejant totes les caixes amb els seus carretons de la compra. Simplement, es negaven a pagar. Pretenien emportar-se tretze carretons plens fins dalt de productes de primera necessitat (arròs, oli, llet), però també ingredients típics d'una nit de cap d'any a França, com ara ampolles de xampany i racions de foie gras. Els clients es van presentar com a activistes d'Agir contre le Chômage (Actuar contra l'Atur) i van dir que "volem emportar-nos els aliments sense pagar. Se'n beneficiaran els aturats que estan més en precari. Es tracta d'una acció simbòlica perquè tothom, inclosos els que ho passen més malament, pugui brindar amb xampany i menjar foie, com fan els que tenen feina".

 Accions d'aquesta mena s'han repetit a Rennes i a Grenoble, sempre amb el mateix resultat: al cap d'una estona, i veient que el caos s'apoderava de l'establiment, els responsables de les grans superfícies han acabat deixant marxar el grup d'aturats, sense avisar la policia. "És que no som ni lladres ni vàndals", diuen els activistes, "s'estan agreujant les condicions de vida i de treball i hem hagut de desenvolupar noves formes de solidaritat, més concretes".

El grup explica les seves raons a internet i assegura que el cost del que s'han emportat és "una gota d'aigua dins dels beneficis d'aquests grups". Una opinió que no ha impedit que alguna cadena comercial ja hagi denunciat aquesta mena de bandolers del segle XXI que, en certa manera, també roben als rics per donar-ho als pobres. En diuen "rebaixes al 100%".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida