Política

Zapatero arrenca a IU-ICV, PNB, el BNG i Coalició Canària el suport als ajuts per al mercat del motor

A canvi de l'acceptació parlamentària del Pla 2000E, el president espanyol ha acceptat incloure-hi també les motos i els ciclomotors

Zapatero ha aconseguit fer aprovar al Congrés de Diputats aquest dimarts una proposta de resolució del debat de política general que dóna suport al seu pla d'ajuts a la indústria espanyola presentada pel PSOE i consensuada amb el PNB, IU-ICV, Coalició Canària i el BNG. El text insta el govern espanyol a incloure motocicletes i ciclomotors en els ajuts directes a la compra de vehicles del Pla 2000E. També s'hi inclou la proposta que les comunitats autònomes s'hi afegeixin "si ho volen".

La iniciativa, que s'ha aprovat amb182 vots favorables, 161 en contra i 5 abstencions, reclama al govern que mantingui "converses amb el subsector" i els territoris  per establir un sistema d'ajuts semblant per a la resta de vehicles, tot i que no es concreta més.

El Pla 2000E garanteix una ajuda mínima per a la compra de cotxes de 1.500 euros, 500 del govern estatal i 1.000 dels fabricants. Algunes comunitats autònomes s'hi afegiran amb 500 euros més i d'altres hi posaran els incentius que triïn.

El PP, CiU i ERC-IU-ICV coincidien en la necessitat de donar suport també a la compra  de motos i ciclomotors amb una subvenció directa de 500 euros, però aquesta possibilitat no s'ha concretat finalment.

Tampoc han prosperat les propostes del PP i CiU perquè l'aportació de l'Estat augmentés fins als 1.500 euros, de manera que el mínim de l'ajut global serien 2.500 euros sense que calgui que hi facin cap aportació les comunitats autònomes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.