Política

Montilla acusa Rajoy de no respectar el TC i de pressionar els magistrats quan ataca l'Estatut

Critica el PP per bloquejar la renovació dels membres de l'alt tribunal. El president català assegura que la Constitució s'ha convertit en un instrument "per cohesionar, unir i respectar la diversitat dels pobles d'Espanya"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha acusat el PP i, sobretot, el seu líder Mariano Rajoy, de "no respectar el Tribunal Constitucional" i de "pressionar" els seus integrants cada cop que ataca l'Estatut. A més, ha considerat, utilitzant les paraules del mateix Rajoy sobre la importància de respectar les regles del joc, que "les males pràctiques" les va seguir el PP quan va començar a criticar l'Estatut, fins i tot "abans que el text arribés al Congrés dels Diputats" i després quan va presentar un recurs d'inconstitucionalitat.

Rajoy ha dit aquest mateix matí, abans d'entrar a l'acte oficial per commemorar la Constitució al Congrés, que "la solució a l'Estatut es troba en la Constitució i en respectar les regles del joc". Montilla li ha respost que qui no respecta les regles del joc i qui no respecta el TC és el PP quan abans que l'Estatut entrés al Congrés es va dedicar a recollir firmes per "un referèndum" inexistent. "Això sí que és no respectar les regles del joc i pressionar el Constitucional", ha sentenciat Montilla.

També s'ha referit a respectar les regles de joc el president del Congrés, José Bono, que ha recordat que durant el seu discurs ha dit que "cal respectar l'àrbitre", en referència al TC.

Per Montilla, quan critica el bloqueig del PP per renovar els membres del TC i quan reclama la necessitat de canviar-los, està "defensant" l'alt tribunal.

Durant l'acte oficial al Congrés, Montilla ha tingut una breu conversa amb la presidenta del TC, María Emilia Casas. Amb tot, el president català ha assegurat que avui és un dia "per saludar i no per parlar amb Casas". De fet, ha remarcat que ni avui ni fa setmanes s'ha plantejat intentar parlar amb Casas "per respecte al TC i a la seva presidenta".

Montilla ha assegurat que la Constitució és "de tots" i que "després de 31 anys ha demostrat la seva fortalesa i s'ha convertit en un instrument per cohesionar, unir i respectar la diversitat dels pobles d'Espanya".

A més, Montilla ha criticat l'absència de presidents d'autonomies governades pel PP en l'acte oficial del Congrés i ha recordat la desaparició de Jordi Solé Tura, un dels redactors de la Constitució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.