Política

La néta de Lluís Companys rep a Mèxic un document de reparació moral del govern espanyol

Maria Lluïsa Gally agraeix el gest, tot i que considera que ha trigat massa a produir-se i  demana que la reparació s'estengui a totes les víctimes del franquisme

La néta de Lluís Companys, Maria Lluïsa Gally, ha rebut aquesta matinada a Mèxic un document de reparació i reconeixement a la figura del president afusellat el 15 d'octubre de l'any 1940. Aquest acte es considera el primer pas per demanar la nul·litat del judici de Companys.

El certificat, segons ha informat Catalunya Informació, li ha lliurat el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, que ha rebutjat el consell de guerra que va condemnar a mort Companys, en un acte al qual també ha assistit el conseller d'Interior, Joan Saura.

El ministre ha declarat que amb aquest acte Espanya reconeix que l'exemple de Companys és part del patrimoni de dignitat democràtica de l'Estat.

"El tribunal que amb menyspreu absolut de tota garantia el va condemnar a mort, i el règim que el va emparar van pretendre a través de la seva persona condemnar a mort també l'esperança de tot un poble", ha dit Caamaño.

La néta de Companys ha agraït el gest, tot i que considera que ha trigat massa a produir-se. Ha demanat també que la reparació s'estengui a totes les víctimes del franquisme i ha recordat que l'objectiu final és aconseguir la nul·litat del judici del seu avi.

El mateix objectiu s'ha marcat el conseller Saura, que ha confirmat que dijous el govern aprovarà reclamar la revisió del cas Companys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona