Política

Ridao no veu avenços per dir sí als pressupostos

Els republicans exigeixen al govern espanyol que s'acordi un model de gestió de l'aeroport del Prat, que s'inverteixi més en el traspàs de Rodalies i que l'eix mediterrani deixi de ser només un PowerPoint als pressupostos

"Podem girar-lo del revés com un mitjó, però ho veig molt complicat". Amb aquestes paraules, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, va mostrar ahir la dificultat que, ara com ara, tenen els seus diputats per donar suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a l'any que ve. Ho va explicar després de reunir-se amb la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, i de comprovar que les reivindicacions recollides a la carpeta catalana no han avançat prou.

A més de revisar la pujada d'impostos en apartats com ara les sicav, els fons on inverteixen les grans fortunes, els republicans exigeixen al govern espanyol que s'acordi un model de gestió de l'aeroport del Prat, que s'inverteixi més en el traspàs de Rodalies i que l'eix mediterrani deixi de ser només un "PowerPoint" als pressupostos. Veient que les seves demandes no han estat prou ateses, Ridao va especular ahir amb una esmena a la totalitat "preventiva". És a dir, en la línia del PNB. Una esmena que es podria presentar divendres i que es podria retirar la setmana que ve quan arribi l'hora de la veritat.

CiU impossible, ICV difícil
Agraint els gestos del PSOE però sense comprar encara el sí van sortir de la reunió Joan Herrera (ICV) i Gaspar Llamazares (IU). Malgrat el no rotund a retocar l'alça de l'IVA o elevar la tributació de les sicav, que ara és de l'1%, el PSOE no descarta algun gest per castigar les rendes més altes en l'IRPF o en l'impost de plusvàlues per arrencar el sí d'Herrera i Llamazares als PGE. "No es tracta d'un canvi d'ingredients: volem un canvi de recepta", va desafiar el portaveu d'ICV. En el lot de demandes hi ha des de fiscalitat ambiental fins a blindar la inversió del traspàs de Rodalies.

Després de poc menys d'una hora de reunió, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, va confirmar que la federació presentarà una esmena a la totalitat a un pressupost que "fastigueja" més la situació de l'atur, incorpora una alça dels impostos que no comparteix i discrimina la inversió en R+D+I. Segons Duran, CiU va plasmar el seu rebuig frontal "sense que hi hagués lloc per a permutes i ofertes". Amb la de CiU, sumada a les de PP i UPyD, ja són tres les esmenes a la totalitat contra els comptes que acumula el PSOE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Aragonès munta la seva oficina d’expresident

barcelona
Política

Mor Miquel Pons Victori, batlle de Sant Lluís entre el 2001 i el 2003

política

Turull també augura més protagonisme de Puigdemont a JxCat

barcelona
estats units

Trump busca frenar l’auge de Harris impulsant la seva campanya amb l’ajuda de Musk a X

barcelona
Gemma Grabalosa
Portaveu de Junts, a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols

“Seguim a l’oposició pel deute que tenim amb el poble”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona